Dreaming about the life I so desperately want


Tvilling har åkt hem och lägenheten är tom och ensam igen. Har det alltid varit såhär tyst? Nåja, jag vänjer mig väl snart antar jag. Ska strax knalla hem till syrran och spela spel och senare titta på dumma Amerikaner (aka Top Model 15). Jag ska även plugga in lite mer latinska ord. Tentan närmar sig nu! Känner tiden rinna iväg och paniken stegra sig. Men det kommer nog bli bra. Det är bara att tänka positivt!

but today I feel like this






Anatomica structurae


Idag är det söndag, 13 februari. Det betyder att första tentan är om 20 dagar. På första tentan ska jag kunna redogöra för rörelseapparatens uppbyggnad och funktion samt identifiera och medicinskt namnge relevanta anatomiska strukturer. Phew! Jag börjar känna stress och panik redan nu! Jag kommer vara i upplösningstillstånd dagarna innan tentan. Och detta är ändå den "lätta" tentan. Del II i denna kurs kommer vara så otroligt mycket större och svårare. Första tentan är bara på 2 hp. Andra tentan är på 5,5 hp. Andra tentan har jag 24 mars.
Jag borde börja med hemmayogan igen. För att få lugn och ro i kroppen. Rensa tankarna och tänka på annat. När jag är på gymmet tänker jag inte alls, jag bara är. Hur skönt som helst. Men så fort jag klivit ut därifrån så kommer tankarna på skolan tillbaka. Jag vill ha sommarlov -.-

Idag har jag so far gått igenom kraniets, ryggradens, kotornas, skuldergördelns, bröstkorgens, bäckenets och övre och nedre extremiternas olika delar, huvudplan och rörelseriktningar. Hur mycket har fastnat? Inte mycket. Men det är bara att tugga vidare.

Att ha en sån där skelettdocka här hemma hade inte suttit helt fel.

Say you don't want it


Vaknade 07.50 av att solen sken och himlen var blå. Härligt sätt att vakna på! Jag pysslade lite här hemma innan jag bestämde mig för att åka in till Skövde. Köpte födelsedagspresent till lillebror och en parfym till mig själv. Och lite småsaker till lägenheten (badskum och choklad till varm choklad). Gick och dregglade över alla fina kläder som finns att köpa men som jag inte borde lägga pengar på. Vilket jag inte gjorde idag heller. Fick räcka med parfymen ^^ Denna parfym är en som jag suktat efter i flera år men som jag aldrig köpt, men nu lyxade jag till det :) Jag älskar allt med vanilj så vad passar bättre än en vaniljdoftande parfym ^^



Har precis hällt i mig 7 dl vatten också så nu skvalpar det i magen när jag dansar runt till min musik och längtar tills fredag då mitt Wii kommer på posten ^^ Längtar till tisdag också för då kommer äntligen min tvilling hit igen <3


Stop in the name of pants!


Titta vad som låg i brevlådan (okej, bara en avi...jag fick snällt hämta böckerna på postombudet) här om dagen!


Det är så synd att jag inte har tid att bara sträckläsa. Nu har jag tur om jag orkar läsa lite på kvällen innan jag somnar. Skolan tar upp all min fritid (vilken fritid va?). Men jag vill verkligen inte misslyckas på första tentan. Så all tid jag lägger ner behövs verkligen. Dock så kommer jag ta det lite lugnare nästa vecka för då har jag min finfina Miche på besök. Kommer bli massa mys ^^ Men, fram tills dess är det bara plugg plugg plugg som gäller!

Cupcakes


Sådär! Nu är jag hemma igen :) Eftermiddagen/kvällen hos Alex var supermysig. Cupcakes vi gjorde blev superfina och uppskattades av alla som kom på ljuspartyt ^^ Vi hade gjort 18 st, och det var 4 kvar när jag åkte. Vilket säger en del då vi bara var 7 st :P
Så här kommer receptet på ljuvligheterna!

Cupcakes
ca 18 st
Ingredienser:
225 g margarin
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker (för vaniljmuffins, annars 4 msk kakao)
3 3/4 vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg

Cream Cheese topping:
200 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
200 - 250 g florsocker
kakao/citronessens/vaniljessens/rosenvatten
karamellfärg
ev. dekorationsprydnader

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Placera 18 pappersformar i fördjupningar på muffinsplåtar.
Vispa alla ingredienser i en medelstor skål med elvisp till en slät smet.
Skeda smet i formarna och grädda i ca 20 minuter.

Ta ur muffinsarna ur plåten och låt dem svalna.

Blanda samman philadelphiaosten och smöret till en slät smet. Häll i florsocker. Dela upp smeten i olika mindre bunkar om du vill göra olika toppingar. Jag och Alex körde på vanilj och naturell med karamellfärg.

Bless your soul, you've got your head in the clouds


Denna morgon har jag spenderat med att skriva ner latinska ord på små lappar och sätta upp på skåpsdörrarna i köket. Mitt kök har blivit ganska så färgglatt nu tack vare alla lappar. Men det är bra, nu kommer jag ständigt se dessa latinska ord och läsa på dem omedvetet och på så vis även lära mig orden omedvetet. Ibland tänker jag till!



Senare idag ska jag åka till Tibro och Alex. Vi ska baka cupcakes, eller ja, garnera i mitt fall för hon har redan bakat själva muffinsarna, som vi sedan ska bjuda på ikväll då hon har annordnat ett ljusparty. Det kommer bli massa mys. Sitta och sniffa sig hög på doftljus samtidigt som man äter cupcakes. En bra kväll enligt min mening. Jag ska fota våra cupcakes senare och så ska jag när jag kommer hem dela med mig av både recept och bilderna :)

Set fire to the rain


Nu är den äntligen gjord! Tatuering nr 2 :D Är jättenöjd med resultatet ^^ Tatueringen är gjord av Caja på Edskroppskonst i Göteborg. Dagen till ära fick jag sällskap av fina Louise. Första gången jag träffade henne! Vi har bara pratat över msn/bdb/fb/sms tidigare men nu fick vi äntligen träffas irl :D Och jag kan garanterat säga att vi kommer träffas fler gånger. Hon är en fin människa ^^

Tatueringen kostade 800 kr och tog dryga timmen att göra. Det gjorde inte minsta ont, trots att ryggen/nacken sägs vara ett väldigt känsligt ställe. Visst kändes det mer än på handleden, men det gjorde definitivt inte ont i alla fall. Pirrade mest. För er som går i tatueringstankar så kan jag verkligen rekommendera Caja :) Hon har gjort ett väldigt bra jobb med min!


Two dances, unfortunately, were all that would be allowed.














RSS 2.0