Qui solus potes te mutationem

Snyft. Idag öppnar inte gymmet förens vid 13.00 vilket gör det tveksamt om jag kommer kunna träna idag :( Och imorgon hinner jag inte heller. Så nästa gång kanske inte blir förens på tisdag! Buhu!
Oh well...då kan jag ju använda denna dag till att baka piroger och plugga lite extra. En promenad i det fina "vår"vädret skulle sitta fint också :)

It's OK, I'm wearing really big knickers!

Waaah! I just went a tad bit crazy at Waterstones online shop. Definitely not good for my poor wallet. £38 later and I am 10 Georgia Nicholson books richer. Awesomeness! You just gotta love those books! And I do think that £38 is a rather good price for 10 totally awesome books.

Extract from 'Luuurve is a many trousered thing...'

"Run away, run away!!! Pant, pant, pant. And double pants. How in the name of God’s novelty undercrackers and matching toga have I ended up running along the streets at midnight? I’ll tell you how. You wait ages for a Sex God to come along and then two come along at the same time. Where is the sense in that? If it is all part of Big G’s divine plan, all I can say is this, “Keep it simple, Big G, just give me one Sex God to eat at a time. And then if I am not full up I’ll have another one. Thank you. Regards to Baby Jesus.” That is all I am saying. Inwardly, obviously, as I am nearly dead with trying to run in my high heel boots. I may have to lie down in a ditch in a minute."

Can't wait till I get them in my mail! :D

Pasta Carbonara á la Veggis

Tja, varför inte ta vara på mitt gamla "smeknamn" på gymnasiet och döpa mina vegetariska recept till något med "veggis". Så därför döper jag detta recept till Pasta Carbonara á la Veggis. Superbra! Dock så höftar jag alltid när jag gör carbonara, så jag vet inte hur mycket av varje jag använder. Men gå bara efter känsla så kommer det att gå super!

Pasta Carbonara á la Veggis
2 pers

Ingredienser:
Pasta vit fiber lagom till två personer
Köttbuljong
Smör
Vitpeppar
Salt
Mjölk
Vatten
Paprika, röd och gul
Zucchini

Gör så här:
1. Koka upp rikligt med vatten, lägg i en köttbuljong och lite salt. När vattnet kokar, häll i  tillräckligt med pasta för två personer
2. Medan pastan kokar, smält lite smör i en kastrull och tillsätt sedan mjöl och gör en redning.
3. Häll i mjölken för att lösa redningen, fortsätt hälla i mjölk/vatten tills du tycker att såsen har fått en bra konsistens.
4. Tärna paprikan och zucchinin, häll i dem i såsen.
5. Krydda med vitpeppar och salt
6. Servera pastan tillsammans med den vegetariska carbonaran och njut!

Pizza time!

Börjar må lite bättre nu. Orkade mig till och med iväg till skolan idag! *happyface* Hade bara två föreläsningar idag så jag slutade redan vid tolv. Efter skolan följde jag med Madeleine in till Esplanaden. Gick in på Maxi och köpte två nya matlådor då jag använt upp de gamla, och sen gick jag vidare till Wästgötabagarn och köpte 6st semlor. Ska överraska min syster och hennes familj med semlor idag som tack för att jag fick vara där när jag var sjuk och leka sjukstuga.

Anyway, här kommer ett recept på pizza som jag gjorde häromdagen. Detta pizzadegsrecept är min absoluta favorit. Den är lätt att ha och göra med och den är väldigt god. Enjoy!

Pizza 4 pers

Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja (jag använder mig av rapsolja eftersom jag är allergisk mot oliver)
½ tsk salt
6 - 7 dl vetemjöl

Topping:
Tomatpuré
Champinjoner
Skivad tomat
Riven pizzaost
Skivad paprika
Oregano

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet tills det är 37°C. Rör ut jästen i vattnet.
2. Tillsätt oljan, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och knåda den smidig. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till tunna rektangulära bottnar, lagom för att täcka en hel plåt. Flytta över degen till en bakplåtspapperbeklädd plåt.
5. Bred först på tomatpurén, lägg sedan på champinjonerna, paprikan, osten och sist tomatskivorna och oreganon. Vill man inte göra en vegetarisk pizza så kan man lägga på skinka eller kalkon också. Toppingen går att variera helt efter sin egen smak.
6. Baka pizzorna i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter.

Chocolate mud cake

Söta Alexandra har varit vänlig och delat med sig av receptet på kladdkakan vi bakade igår! :D Så nu kan jag föra vidare denna lilla godsak :)

Enjoy!


Long time no see

Um...ja, det var ett tag sedan. Men jag tycker jag är ursäktad. Jag har haft mycket att göra, skolan startade i måndags och vi har verkligen inte legat på latsidan. Vi har blivit indelade i studiegrupper, basgrupper (2 studiegrupper bildar en basgrupp) och seminariegrupper (2 basgrupper bildar en seminariegrupp). Jag måste säga att jag tycker min studiegrupp är den bästa. Vi får så mycket gjort och vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt! Me like! På två dagar har vi fått gjort så pass att vi kan i stort sett börja öva på vår redovisning till seminariet. Whoop whoop! That my friend I call effectivity.

Idag gav vi oss själva lite sovmorgon. Idag var det flytande hela dagen, varje studiegrupp fick jobba som de ville. Min grupp valde att börja vid tio/halv elva och sen jobbade vi flitigt som tusan till halv två/två. Efter skolan impulsåkte jag till Tibro och hälsade på finfina Alexandra. Tog en sväng in på ICA och köpte ägg och vispgrädde också, här skulle bakas kladdkaka! Tyvärr tog jag inte receptet på kladdkaka som Alex hade så jag kan inte dela med mig av denna ljuva skapelse. Men jag misstänker att alla redan har en verision av kladdkaka hemma någonstans. Så no bigger loss I think.

Skulle vilja lägga upp en bild här, men jag har inga nytagna bilder så det får bli utan. Men jag tänker i alla fall säga detta. Jag älskar skolan för tillfället! :D Life is goood!

Bitterhet

Kan inte låta bli att bli ena bitter när man ska installera och spela ett spel man gått och längtat efter hela dagen på jobbet, sen kommer man hem och stoppar i skivan i datorn och upptäcker att du inte har första spelet installerat så det går inte att installera det nya. Suck. Det är tur att jag åker hem imorgon igen så jag kan installera de gamla spelen så att jag sedan kan installera det nya.

Snyft! Får vänta enda tills imorgon innan jag får spela!! :(

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.













källa

9 days


You are terribly missed and my flat feels so very lonely when you're no longer here

New year, new place

Tänkte jag skulle ta och bjuda på lite bilder från min nya lägenhet :) Jag stormtrivs här tillsammans med min lilla babyfuss

le kitchen, mitt favoritrum


fortsättning av le kitchen


sen har vi le vardagsrum

andra sidan av le vardagsrum
(notera babyfuss!)


sist så är det mitt älskade sovrum



mer sovrum


Såå, det var det :) Nu ska jag packa ihop datorn och läsa lite ur min Twilight-bok istället. Babyfussen ligger och sover i sängen bredvid. Myspys!

RSS 2.0