Future plans

Tomorrow's gonna be a hectic day. Get up at 7 am. Go to work at 8 am. Work between 8.30 am - 3 pm. Go to Stenstorp and get the key's for my flat. Move everything from the car in to my flat. Take two kids and go in to Skövde to buy som stuff for my kitten and to buy a hamster for one of the kids. Then go back to Stenstorp. Buy some treats for the evening. Go to a friend's house with big sister and two kids. Have a great evening with lots of tea, grilled marshmallows and a open fire, then go back to S-torp to sleep at my sisters house in lack of beds in my flat. Great day! But oh I will be soo tired. I better stay of my medicine tomorrow.

Looking forward to Saturday when I will be bringing this baby home with me!

Chocolate fudge

On special request from my dear friend Elin.


Choklad fudge
ca 50 st

1½ dl grädde
1½ dl mjölk
1 dl sirap
3 dl strösocker
2 msk kakao
100 g smör
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad

Gör så här
Koka upp grädde, mjölk, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka tills smeten har nått en temperatur på 120°C.
Rör i smör, salt och vaniljsocker. Låt koka en minut.
Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Låt smälta under omrörning.
Häll smeten i en bakplåtspappersbeklädd ugnsform, 20x30cm.
Låt stå kallt i en timme innan du skär upp fudgen i kvadrater.
Vira in fudgen i smörpapper och låt stå kallt tills du ska bjuda på dem.

Mince Pie

Idag när jag kom hem från jobbet lekte jag lite britt och gjorde mince pie. Trött som jag var glömde jag ha i florsockret i degen men jag hoppas det ska gå bra ändå. Har inte smakat någon än utan de ska vi ha imorgon kväll då det är uppesittarkväll! Mutti och jag har varsin bingolott (man får ju passa på nu när det visas på 4:an och inte på Tv4+). Imorgon så ska jag även göra chokladfudge, daim och trillingnötter. Frågan är dock om jag kommer orka vara uppe till midnatt. Stiger upp vid sju för att åka till jobbet sen jobbar jag till tre. Har sovit dåligt (inte fått de timmar jag behöver för att fungera normalt) denna vecka så jag är ganska lättretlig. Stackars mor, det är hon som brukar få stå ut med mitt humör då :P Nåja, idag ska jag lägga mig tidigt har jag tänkt mig och hoppas på att få somna tidigt och sova hela natten! Nog om det. Här är receptet på mina Mince Pies!


Mince Pie
5 st

Pastry
5 oz plain flour
3 oz butter (room temperatured)
1 ½ oz icing sugar
½ oz ground almonds
1 egg yolk
1 ½ tbsp milk

Mince
3 figs
3 sultan raisins
4 dried apricots
½ dl walnuts
2 tbsp grated orange zest
2 tbsp brown sugar
½ tsp cinnamon
½ muscot
½ ginger
2 msk orange juice

Gör såhär
Rör ihop alla ingredienser till degen (1 oz = 23,58 g) och tryck ut i fem små formar (jag använde en muffinsplåt).
Spara lite deg till dekorationen.
Hacka fikon, russin, aprikoser och valnötter i små bitar.
Riv apelsinskalet på ett rivjärn, dela apelsinen i två delar och pressa ut saften.
Rör ihop fikon, russin, aprikoser och valnötter tillsammans med det rivna apelsinskalet och apelsinsaften. Tillsätt kryddorna.
Lägg smeten i de degsbeklädda muffinsformarna.
Kavla ut resterande deg och tryck ut små stjärnor, lägg stjärnorna ovanpå degen.
Pensla med mjölk.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 17 minuter.
Pudra med florsocker innan servering.

Ett återkommande moment innan varje jul

Mor och jag åkte in till stora metropolen Skövde idag och shoppade loss på Blomsterlandet. När vi kom hem igen så satte jag igång med att göra årets julgrupper. Nio stycken har jag gjortnu ikväll! Jag älskar att göra blomgrupperingar! Nya julskivan strömmade ur högtalarna samtidigt som jag stod vid köksbordet och grejade och tiden försvann. Helt plötsligt var klockan halv åtta. Att pyssla med blomgrupperingar för mig är ungefär samma sak som när jag ritar. Jag försvinner in i min egna lilla värld och varken hör eller lägger märke till något omkring mig.

Här kommer mina alster för ikväll :)









Personliga favoriten




Snow is falling outside our window

Julstämningen börjar återkomma lite smått



Oh, Christmas lights keep shining on

Så då var man hemma i Sverige igen. Verkar som att det var i sista stund vi flög hem från London. Vårat flyg blev inställt men vi väntade vackert i kö i ca två timmar och kom fram till informationsdisken där en snäll kvinna hjälpte oss att boka om till ett flyg till Stockholm senare samma dag. Blev en lång väntan på Heathrow men hem kom vi tillslut och tur att Ebbas mormor och morfar bor i Stockholm så vi kunde sova hos dem. Dagen efter tog vi tåget (dubbeldäckartåget!!) hem till Skövde och ja, sen var man hemma igen. Här är allt som vanligt. Enda skillnaden är datumet i almanackan och att det är mera snö än när jag åkte. Nästa vecka är det jul, det känns det inte som. Men nu när jag är hemma hos mor och far i ett julpyntat hus så börjar julkänslan smått krypa tillbaka. Jag hinner nog bygga upp en riktigt stor julkänsla innan nästa vecka :)

Mor har skrivit en lååång lista över saker som ska göras innan fredag. Jag har gjort en sak på den listan än så länge. Och egentligen har jag bara idag och imorgon att jobba på för på tisdag lär hela dagen gå åt till att besöka Skövde. Ska till tandis tidigt på morgonen och sen ska mor och jag göra den sista julhandlingen innan julafton. Onsdag och tosdag jobbar jag och sen, ja sen är det julafton. Men det blir nog bra ändå :)

Lovely London ♥

En vecka som gått alldeles för fort och nu är det dags att återvända till vardagen i Svea Rike.






























London, day 1

Äntligen tillbaka i London!! :D Steg upp 05.00 och lämnade Tåsterud 06.30, hämtade upp syster i Tibro 07.00 och sen bar det av mot Landvetter. Ebba kom hem till mig redan igår och sov över. 11.20 lyfte planet från svensk mark och 12.45 landade vi på brittisk mark. 15 minuter sent nu tänker mor som vet att vi skulle landat 12.30 egentligen. Men vi var i tid, i god tid till och med. Kruxet var att piloten inte fick landa för det var en massa andra plan på flygplatsen som var ivägen så vi fick cirkla runt tre varv i luften först innan vi fick landa. Whoopiiedoo!

Vi glömde ta tiden på hur lång tid det tog att åka från Heathrow och ut hit till hostelet, men vi gissar på 1½ timme lite drygt. Väl framme så var det ingen som öppnade först, vi stod och väntade i säkert 10 minuter. Sen kom the housekeeper och öppnade och talade inte ett enda ord engelska. Här var det spanska som gällde.  Men vi lyckades i alla fall med att få vårat rum, betala pengarna och få sängarna bäddade och värmen påsatt (nu myser vi i våra sänger med fluffiga täcken och ett vaaaarmt rum).

Efter att vi lämnat våra väskor och mojs i rummet så drog vi ut på stan på jakt efter ett café så vi kunde luncha innan vi begav oss upp mot Muswell Hill för att träffa mina fina vänner jag har här i London. Gud vad jag saknat dem! Det var så härligt att få träffa dem igen! :D Nu har vi suttit och planerat och haft oss så jag vet redan nu att denna vecka i London bara kommer flyga förbi! Men oj vad kul vi ska ha ^^

Nu är det dags att sova så vi orkar med morgondagen! :D Vi har ju trots allt varit vakna i 22 timmar. Inte illa pinkat det inte!


Tre av de fina flickorna som var med ikväll ^^

RSS 2.0