Cardamom cookies
Dags för lite nya recept tycker jag! De här kakorna är supergoda att doppa i en mugg thé, gärna thé av lite kryddigare karaktär. Liptons Indian Spice är att rekommendera. Kakorna har en tydlig smak av kardemumma och en anings knäckig konsistens tack vare sirapen. Man kan göra kakorna stora eller små, ska man ha ut 20 st av degen så blir kakorna ganska stora. Det väljer man själv efter vad man tycker bäst om. Gör man mindre kakor kan man minska ner tiden i ugnen till ca 11 minuter.
Kardemummakakor, 20 st
2 tsk mald kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl ljus sirap
125 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl och bakpulver i en buke. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Blanda samman allt till en fast deg och rulla ut degen till en längd. Skär 20 ut 20 degbitar av rullen och rulla varje degbit till en rund kaka.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg dem inte för tätt eftersom det kan riskera att kakorna flyter ihop när de gräddas.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 13 minuter, låt dem sedan svalna på ett galler.
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl ljus sirap
125 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl och bakpulver i en buke. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Blanda samman allt till en fast deg och rulla ut degen till en längd. Skär 20 ut 20 degbitar av rullen och rulla varje degbit till en rund kaka.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg dem inte för tätt eftersom det kan riskera att kakorna flyter ihop när de gräddas.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 13 minuter, låt dem sedan svalna på ett galler.
Kommentarer
Postat av: Ika
It's me cookie jar!
Trackback